ANKARA / ALTINDAĞ - Şehit Resul Ekrem Gökdoğan Anadolu Lisesi

Şehit Resul Ekrem Gökdoğan Anadolu Lisesi

Adres
ULUBEY MAH. ALTINAY CAD. ŞEHİT RESUL EKREM GÖKDOĞAN ANADOLU LİSESİ BLOK NO: 72 ALTINDAĞ / ANKARA
Vizyon
* Kapalı kapılar için anahtar, engeller için basamak olan, * Eğitim-öğretimde etkili iletişime önem veren, kültürel ve manevi değerlere sahip çıkan, * Okul, aile, öğrenci, çevre ile diyaloğa ve işbirliğine önem veren, * Halktan kopuk, tüketici, taklitçi, ezberci ve menfaatçi değil, memleketçi, üretici, yaratıcı, araştırıcı, fedakâr bir çalışma anlayışında olan, * İlişkilerinde dürüstlük ve gerçeğe saygıyı ön planda tutan, * Yapılan her işte mükemmeli hedefleyen, * Atatürk İlke ve İnkılâpları ile Cumhuriyet değerlerini benimseyen, * Türk Milletinin milli ve manevi değerlerine bağlı, onları koruyup geliştiren bir kurumdur.
Misyon
* İletişim becerileri gelişmiş,ilkeli,bilgili, bilinçli, üretken, hayata hazır, özgüven sahibi, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, demokratik bilince sahip, kendine ve çevresine sevgi ve saygıyı yaşamın her alanında koruyan, millet ve vatan sevgisini üstün tutan bir anlayışla, kültürel ve manevi değerlere sahip çıkan, Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı çağdaş bireyler yetiştirmek. * Belirtilen özelliklere sahip bireylerin yetiştirilmesi için daha önce daha önde olmayı hedefleyen, nasıl öğreneceğini öğreten, araştırıcı ve üretken olmayı özendiren eğitim ve öğretimi gerçekleştirmektir.
Başarılar
İLK YILDA LİSANS PROGRAMINA YERLEŞTİRME BAŞARI ORANLARIMIZ 2009 %69 2010 %73 2011 %73 2012 %77 2013 %73 (Not : Ayrıntılar Ana sayfa haberler bölümünde LYS GURUR TABLOMUZ başlığı altında yer almaktadır.)
Ders Başlama Saati: 08:00 Ders Bitiş Saati : 15:05
İngilizce İkinci Yabancı Dil Almanca
Ulaşım
Sıhhıye köprüsü üzerinden siteler otobüs ve dolmuşları ile ya da ulus bentderesi dolmuş duraklarından siteler dolmuşları ile ulaşılabilir. Siteler İtfaiye durağı (30593) 312, 313, 314, 320, 321(5 ve 6), 322, 335, 392, 393 EGO Otobüs hatları
Siteler Kavaklar durağı Siteler İtfaiye Gurubu karşısına yer almaktadır.
İl merkezien uzaklık 4 km.dir. İlçe merkezien uzaklık 3 km.dir.
DİPLOMA TABAN PUANI: 92 (9.Sınıflar) DİPLOMA TAVAN PUANI: 98 (9.Sınıflar)
Futbol, Voleybol, Basketbol ve Masa tenisi
Tubitak projeleri, eTwinning